Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Freeze festival 2018: workshops en sessies!

De zaterdagmiddag van Freeze Festival zit vol workshops en masterclasses die wij in samenwerking met NEO Never Ending Orchestra, Kunstbende Friesland en Kunstkade organiseren. Er is voor ieder wat wils en het is vooral leuk om mee te doen.

WORKSHOPPROGRAMMA

Eefje de Visser heeft zich de afgelopen jaren een unieke positie verworven in het muzikale landschap. Met poëtische maar soms directe teksten en een mooie balans tussen een akoestische sound en elektronische elementen tourde ze uitgebreid door heel Nederland, waaronder de festivals Noorderslag en Lowlands. Eerst met band, maar later solo; zichzelf steeds verder ontwikkelend als multi-instrumentalist en songwriter. Op Freeze kun je in korte consults je eigen muziek en teksten met haar bespreken!

Bokoesam begon op zijn 17e met het maken van muziek. Inmiddels is hij goed voor miljoenen YouTube views, artikelen op diverse platforms en veel boekingen door het hele land. De rapper werkte onder meer samen met Fresku, Hydroboyz, Broederliefde, Kalibwoy, Famke Louise en Ronnie Flex. Op Freeze beantwoord hij al jouw muziekvragen, luistert hij naar je tracks en kun je hem om adviezen vragen.

Benjamin Herman één van de meest originele en productieve jazzmusici van Nederland die zijn invloeden geregeld buiten de grenzen van de jazzwereld zoekt. Hij nam op én tourde met o.a. Paul Weller, programmeerde diverse festivals, is oprichter ven New Cool Collective en tourde in Brazilië, Argentinië, Kenia, Rusland, Engeland, Canada etc. Van wie anders wil je de fijnste kneepjes leren?

Ico Balt is een muziekproducer. Samen met Marcel Caron runt hij een studio en richt hij zich op de ontwikkeling van popartiesten onder de naam Snoet & Smoel. Tijdens de sessie kun je om feedback vragen op composities, productie, uitstraling, performance. Ook krijg je tips over hoe je jouw muziek op de markt kunt zetten.

Maison the Faux is een jonge club die de mode-industrie op een frisse en vernieuwende manier benadert; reuring veroorzaakt en het publiek bespeelt door middel van frisse designs en slimme branding. Deze workshop is multidisciplinair: hoe maak je een verhaal voor jezelf of band, in een lied, in een act? Genre maakt niet uit: muziek, taal, theater, dans, fashion.. alles kan!

Wanna play?! Kom dan gezellig langs bij een van de twee muzieklabs voor een jam of een gratis muziekles. Ervaring is niet nodig en iedereen is welkom! De hele middag kan je langskomen met je muzikale vragen, om samen met je vrienden te jammen of als je voor het eerst een instrument wil uitproberen. David Wolgen en Harmen Schilt zijn de muziekdocenten die de lessen geven. Beide docenten kunnen zowel lesgeven op toetsen, bas, gitaar en drums. Wel is het handig dit met hun te overleggen.

Sterrenfabriek is ook weer van de partij! Ben je tussen de 8 en 20 jaar, ben je dol op muziek en zingen maar heb je nog weinig ervaring? Kom langs bij de Sterrenfabriek en ga aan de slag! Onder leiding van een goede coach leer je zangtechnieken, krijg je tips en kan je jezelf presenteren op een podium op Freeze!

MEEDOEN?

Verzeker je plekje door te mailen naar info@freeze-festival.nl en geef aan welke workshop(s) je wilt meemaken! Uiteraard kun je met je festivalticket ook naar alle optredens en de Friese Popawards!

Tickets:
Volledig festival € 16,50
Alleen nacht (vanaf 00:30) € 10,00
Alleen middag (tot 18:00) € 10,00
Alleen middag tot 18 jaar (tot 18:00) € 5,00

Tickets & info: www.freeze-festival.nl.