Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

SUBSIDIES KLEINE PODIA & FESTIVALS IN FRYSLÂN 2019

Ook in 2019 is het weer mogelijk om als klein podium of klein festival in Fryslân een subsidie aan te vragen ter ondersteuning. Voor het derde jaar op rij biedt Friesland Pop in samenwerking met het Prins Bernhard Kultuerfûns Fryslân de mogelijkheid om een aanvraag te doen voor de regeling voor programmakosten van kleine Friese podia en festivals. Het supportbedrag is expliciet bedoeld voor de gages van Friese artiesten. Podia kunnen tot maximaal € 300,- per concert afrekenen en dat driemaal per jaar, festivals kunnen een maal per jaar tot maximaal € 500,- afrekenen, in beide gevallen altijd op het tekort.

Degenen die een aanvraag willen doen kunnen de betreffende formulieren opvragen bij Sjouke Nauta via sjouke@frieslandpop.nl.

De afgelopen jaren hebben diverse podia succesvol een beroep gedaan op de regeling, waaronder Happen & Tappen in Woudsend, DeVille in Hieslum, Podium Asteriks, It Badhûs in De Westereen, De Kortsluiting in Oosterwolde, De Skûle in Franeker en JC Mix in Wolvega. Festivals die gebruik maakten van de regeling waren onder andere: Yndyk Festival (Yndyk), Heechsimmer (Heeg), Bolle-BOP in Bolsward, Bad Billy Blue in De Westereen, Heerlijk Harlingen, Klankmotiv in Leeuwarden en Flinke Farm festivals in Hemelum.