Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

TOURSUPPORT FRIESE ACTS IN 2019

In 2018 heeft Friesland Pop samen met de provincie Fryslân een aantal Friese acts kunnen voorzien van een bedrag om een buitenlandse tour mee te realiseren. Dat is ook in 2019 weer het geval. Friese acts die een tour in het buitenland op willen starten kunnen een beroep doen op support vanuit Friesland Pop voor een bedrag van € 1000,- per tour. In 2019 kunnen er net als in het voorgaande jaar weer tien buitenlandse tours gesupport worden, waarbij tours die minimaal uit een vijftal data bestaan de meeste kans maken. Voor verdere informatie en aanmelding van een tour neem je het beste contact op met Sjouke Nauta via sjouke@frieslandpop.nl.

Afgelopen jaar hebben Broken Brass Ensemble, Sun-0-Bathers, Magnificence, Insurrection, Cornered, Chelsea Smile, Teethgrinder en The Homesick succesvol gebruik kunnen maken van de supportmogelijkheid. De beide laatste acts voor een voorjaar- en najaarstour.

In totaal werd er 98 keer opgetreden in 20 verschillende landen, waarbij de tours van Teethgrinder in Japan en van Magnificence in China tot de verbeelding spraken, evenals de grote tours van Broken Brass en The Homesick in Europa.