Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Freeze-festival in ander format verder

Na 22 jaar de springplank, hotspot en experimenteerplek te zijn geweest voor Fries poptalent zal er in 2019 geen festival gehouden worden onder de naam Freeze. Bij de subsidieregeling voor festivals is te weinig ruimte om -ondanks een degelijke beoordeling- op financiële ondersteuning te mogen rekenen. Voor een festival dat zich voornamelijk richt op de talentontwikkeling van Friese acts & makers is een dergelijke aderlating niet op te vangen. 

Hoewel het veld in de popcultuur er wezenlijk anders uitziet dan in 1997 (jaar van oprichting) is het altijd een belangrijke plek geweest voor jonge acts om zich te presenteren, samen te komen en om nieuwe projecten of ideeen uit te testen. Met het wegvallen van Freeze wordt ook de broodnodige voedingsbodem voor Fries talent schade aangedaan. Friesland Pop ziet deze opstap van acts naar productiehuizen, professionalisering en grote festivals als een onmisbare schakel in de keten van talentontwikkeling. 

Vanuit dat perspectief wordt gekeken hoe de meest waardevolle elementen voortgezet kunnen worden, zij het onder een andere naam en format.