Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Black Stream

Backstage > Artiesten > Band > Black Stream Indie

Catchy songs, Gierende solos, en 70s Rock

Op elke zaterdag middag zijn ze te horen in Kollum en omstreken. De fanatieke band Black Stream die zo hard en veel mogelijk wil rocken. Old school rock en indrukwekkend gitaarspel staan centraal in het repertoire van de band.

De band Black Stream bestaat uit vier jonge muzikanten. De 22 jarige Dani Wijma uit Kollum is geboren met de gitaar in de hand. Dani is een zeer getalenteerde gitarist, en heeft veel ervaring in het muziekcircuit. Zo was hij onder andere finalist bij de Steve Vai Naked Tracks Competition. Dani was volgens Steve Vai "very close" en kan terugzien op een prachtige ervaring. Ook uit Kollum komen de 17- jarige Albert Jan Lourens en de16-jarige Sam Maasbommel, die respectievelijk zorgen voor de zang/gitaar- en baspartij. De drummer van de band is Pieter Veenstra 19 uit Noord Bergum. Bijeengebracht door de gezamelijke liefde voor Rock, bestaat de band nu ongeveer een half jaar. De band wil vooral hun grootste passie in uitvoering brengen: muziek maken.

Het genre dat de band speelt is het best te beschrijven als progressive/vintage rock. Naar zeggen is de stijl vergelijkbaar met die van Deep Purple, Wolfmother en AC/DC.

Rock zoals rock bedoeld is. Wel meer maar niks minder.