Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Grindfunkel

Backstage > Artiesten > Band > Grindfunkel Progressive / Punk/Hardcore / Rock

Grindfunkel brengt postpunk en alternative rock zonder compromis. De band sleept er zoveel invloeden bij dat het je soms duizelt. Al snel valt het op zijn plaats en smeedt Grindfunkel een aantal decennia rockmuziek aan elkaar in een geluid dat 101 associaties oproept, maar tegelijkertijd heerlijk authentiek klinkt. Terug naar vroege jaren ‘80, het volgende moment word je het heden in geslingerd.

De klassieke driemansformatie – zang/gitaar (Oetsen de Beer), bas (Kees Terwisscha van Scheltinga, voormalige The Toylets en Tender Mercy) en drums (Ingmar Plantenga) brengen met vuur en enthousiasme een mengeling van rock, punk, blues en andere gitaarmuziek die je van een stel jonge honden verwacht. Maar zo makkelijk laat Grindfunkel zich niet in een hokje plaatsen. Uit de jaren ’70-‘80 komen avontuurlijke punkbands als The Saints en Ramones voorbij. Ook hoor je iets van Motörhead, Replacements en Motorpsycho langskomen, vooral als de band stevig tekeer gaat. Maar Grindfunkel durft ook gas terug te nemen en verrast dan met bezwerend werk.

Het stevige gitaarwerk van Grindfunkel is soms onnavolgbaar, maar komt recht uit het hart, de bas pompend en melodieus tegelijk, aangespoord door een drummer die door zijn metal-verleden de meest opzwepende ritmes uit zijn ledematen laat komen. De muziek van Grindfunkel is een heerlijk vat vol tegenstrijdigheden, dat zich met lichtsnelheid verplaatst door genres en de tijd. Beste is om al het bovenstaande meteen te vergeten en de heren vooral live te beluisteren.

Boeken of meer info, bel: 06-46011200.