Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Grytz & Grize

Backstage > Artiesten > Band > Grytz & Grize Divers

Sinds hun debuut op 23 mei 2010 heeft het duo Grytz & Grize niet bepaald stil gezeten. Met hun inmiddels omvangrijke repertoire van Engelstalige popklassiekers van de jaren 60 tot nu, zijn ze wekelijks te vinden in caf en op feesten en partijen. De formule van de jonge frisse zangeres Grytsje die wordt begeleid door de ouwe ervaren rocker Douwe blijkt erg succesvol. Wegens groot succes gaat het duo dit jaar ook weer naar Frankrijk voor een aantal optredens.

De optredens van Grytz & Grize zijn energiek en veelzijdig. Het draaiend rad, De Grisel, zorgt ervoor dat mensen betrokken zijn bij het optreden. Er wordt een zwieper aan het rad gegeven, waar zon 80 liedjes uit het repertoire op staan, het duo zet het nummer in waar het rad stopt. Een greep uit het repertoire: Elvis Presley, Tina Turner, The Beatles, maar ook Adele, Jason MrAz, Amy Winehouse en Milow. Het repertoire wordt altijd aangepast aan de gelegenheid en het publiek, en is bovendien ook geschikt voor themafeesten.

Op 20 september is het complete Friestalige album TWA uitgekomen, met veelal eigen werk. Hun nummer Kanjer en Rintsje fan Rien is de afgelopen maanden veelvuldig op Omrop Frysl te horen geweest. In mei 2013 stonden Grytz & Grize in de Finale van LIET; een festival voor minderheidstalen, met het nummer Bliuw by my. Zij wonnen hiermee de publieksprijs en werden 3e in het juryrapport!