Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Jamila Faber

Backstage > Artiesten > Singer-songwriter > Jamila Faber Divers / Singer-songwriter

Biografie Jamila Faber Op ontdekkingsreis achter voordeuren Jamila Faber (Harlingen, 1989) is een liedjesschrijfster uit Leeuwarden. Sinds 2006 is ze actief in de popcultuur. Ze maakt liedjes en performances. Bij haar optredens bedient Jeroen Kluitenberg, haar partner in crime, de overheadprojector waarvoor Jamila analoge live-animaties maakt.

Op gitaar, piano, hammond beatmachine, ukelele, mini-xylofoon en accordeon speelt ze kleine, theatrale liedjes met een rauw randje, die laveren tussen muziek en poie. Soms zoet, soms weemoedig en vilein. Haar liedjes geven een inkijkje in haar bijzondere wereldbeeld; ze toont haar verwondering, verlangen en frustraties. Ze neemt je mee op ontdekkingsreis achter voordeuren en toont je de schoonheid en lelijkheid die daar broeit.

Jamila Faber was al te zien en horen op 3FM, Omrop Frysl, en diverse podia in binnen- en buitenland, waaronder Oerol, het voorprogramma van CocoRosie en Miss Montreal, en The Drawing Room in Londen. Ze bakt van muziek, poie en beeld een zoete taart, met een wrang toefje slagroom erop.