Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Jaring Rispens

Backstage > Professionals > Festival > Jaring Rispens Greidhoek'Festival

15 September wordt op het terrein van zwembad De Klomp in Wommels de tweede editie van het muzikaal culturele Greidhoek Festival gehouden. Het festival biedt een scala aan muziek, poie, fotografie, film en beeldhouwkunst. De organisatie heeft enkele topattracties weten te strikken. De deuren gaan om 17.00 uur open. Er is een uitgebreide eethoek en voor kinderen disco in de danstent. Om 19.00 uur start het programma. Hoofdmoot van het programma is de muziek: divers, stevig en licht alternatief, maar met een feestelijke afsluiter. Op het hoofdpodium spelen in de open lucht de grote bands, die uit het hele land komen. Daarnaast is er een tent voor de wat kleinere bands en is er een danstent waarin geswingd kan worden.

Optredende topartiesten zijn Automatic Sam, Henk en Melle, Meindert Talma en als feestelijke afsluiter The Fortunate Sons, momenteel dcoverband van de muziek van Creedence Clearwater Revival. In de danstent smeden de djs Fumes en Meltman een coole mix van funk, soul, jazz en hiphop aan elkaar. Verder treden op: dEROELS, Lody Franzen, Rezelman en De Nije Gurbes, Voor de kinderen draait dj Sjoerd disco in de danstent.

Naast muziek heeft het festival nog veel meer op het programma: poie van Nyk de Vries en Tsjebbe Hettinga, de film De Greidegeast van Elmar Kuiper, prijswinnende projecten op het gebied van film, beeldende kunst, fotografie en theater van de kunstbende van het CVK en beeldhouwwerken van Jehannes Hibma.

Het festivalterrein krijgt de sfeer van een festival als Lowlands, de aankleding ervan wordt een kunstwerk op zich. Rond het festivalterrein zijn een aantal parkeerterreinen waar bezoekers hun autos kwijt kunnen. Alles over het festival en over de optredende en deelnemende artiesten staat op www.greidhoekfestival.nl.