Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Loaded

Backstage > Artiesten > Band > Loaded Blues / Divers

Biografie Loaded Biografie

Hardrockformatie Loaded is een nieuwe binnenkomer van het huidige Nederlandse rocklandschap. Deze groep uit Leeuwarden bracht dit voorjaar hun officie debuut EP Rock my Rox uit. Een ontzettend frisse plaat vol pakkende teksten en catchy guitar riffs.

De groep heeft in hun driejarige bestaan een strak en zeer volwassen sound op dit hedendaagse album vol nieuwe muziek gerealiseerd. Voor de opnames van de EP reisden de vier Friese muzikanten naar Zwolle om samen met producer David Sherman een groot deel van de cd op te nemen. Ook werden in Studio Telesound in Leeuwarden een aantal songs opgenomen.

Stralend middelpunt van Loaded is de jonge maar rockende Harmen Schilt die in de band ook de lead gitaar voor zijn rekening neemt. Samen met gitariste Anouk Bekkers vormt hij het muzikale brein van Loaded. De twee worden ondersteund door een zeer sterke ritmesectie bestaande uit drummer Joost Kuiper en Reinjan Jager op bas. De naam Loaded staat voor de hele belevenis rondom muziek en de zware belading die het leven soms kan hebben. In hun korte bestaan heeft de band al optredens gehad door heel Nederland.

Dilemma's

De liedjes die op het debuut EP Roll my Rox te horen zijn vertellen over de belevenissen en gedachtewereld van de drietwintig jarige frontman Harmen Schilt. Scherpe teksten over jeugddilemma's die op een volwassen manier opgeschreven zijn. Volgens de zanger klinken de songs lekker, maar zit er zeker ook een gelaagdheid in de nummers waarbij vooral in de tekst heel wat diepzinnigheid zit.

,,Ik zeg wat veel mensen denken maar niet meer durven uit te spreken omdat ze na hun twintigste volwassen geworden denken te zijn. Toch zijn het universele dingen waar ik over zing. Aldus Harmen Schilt.