Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Madera

Backstage > Artiesten > Band > Madera Cover / Divers / Pop

Sinds januari 2009 heeft Madera zich ontwikkeld tot een van de beste akoestische trios van Nederland. Madera blinkt uit in een fijne podiumpresentatie, zuivere meerstemmigheid en hun unieke instrumentbeheersing. Madera is zon 60 keer per jaar te bewonderen op (straat)festivals, caf en gelegenheden waar gedanst, geluisterd of gepraat kan worden.

Hoewel Madera slechts een trio is klinken ze rijk en vol, zoals een zeskoppige band hoort te klinken. Gitarist Sietze Bouma neemt zijn rekening voor de baspartijen, de akkoorden en af en toe een solo. Percussionist Kristian Dijkstra zingt (net als Sietze) en is met zijn Cajon de drummer van de band. Samen ondersteunen ze de fenomenale zangeres Janna van der Veen, die zich trouwens ook razendsnel ontwikkelt op mandoline.

Enkele highlights zijn het Roggefeest op Ameland, een optreden met Tommy Emmanuel en optredens in stadsschouwburg de Harmonie. Madera voelt zich ook erg thuis in Ierse Pubs!

Alsof optreden nog niet genoeg is willen ze hun passie graag overbrengen en laten zien hoe leuk het is om akoestische muziek te maken. Daarom bieden ze sinds kort ook lesmodules aan die in Leeuwarden (Friesland) kunnen worden gevolgd. Anders dan reguliere muzieklessen is de persoonlijke begeleiding en coaching, online ondersteuning en de mogelijkheid om mee te doen tijdens een optreden.