Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Marysa Adriana

Backstage > Artiesten > Singer-songwriter > Marysa Adriana Divers / Jazz / Soul

Muziek is emotie. Dat is wat Marysa Adriana de luisteraars wil laten voelen en beleven! Klassieke input, verhalende teksten, melancholisch maar ook jazzy. Sarah Mclachlan, Philip Glass, Chopin, Norah Jones, Paganini, Maria Mena, Ludovico Einaudi en het stemgeluid van Katie Melua zijn stuk voor stuk invloeden die inspireren.

Deze temperamentvolle dame schrijft teksten met een metaforische insteek, altijd gerelateerd aan autobiografische gebeurtenissen uit haar nu al bewogen leven. Een mentor met de wijsheid van de wereld, de stem van mensen die zelf niet kunnen spreken, een optimist, een doener en een vechter, hoop en geloof zijn altijd aanwezig en iets niet kunnen bestaat niet. Iemand die straalt, maar tegelijkertijd is ze ook van porselein, alhoewel zij dan weer het soort heeft uitgevonden dat onbreekbaar is. Ze wil laten zien dat barstjes je uiteindelijk doen groeien en dat het OK is om af en toe hard op je bek te gaan. (Tina Kruisdijk)

Marysa Dijkstra (1982) uit Leeuwarden is van jongs af aan klassiek geschoold violist, maar zocht in haar bloeiende jaren de uitdagingen op in het verder ontwikkelen als violist in verschillende stijlen, van blad spelen naar improviseren met bands, singer-songwriters en DJs etc.. Het zingen bleef in eerste instantie een hobby, maar hierin kwam verandering nadat zij bij toeval als zangeres werd aangesteld van de band Fjoerich Famke, welke in de finale van Liet 2010 stond. Hier leerde zij Wim te Groen kennen: een klik op het eerste ogenblik! De klassieke achtergrond is de basis van het ontstaan van deze samenwerking. De eerste liedjes bestonden alleen uit piano, zang en cello. Inmiddels treedt Marysa Adriana afwisselend op met haar vaste pianist Wim, maar ook met aangevulde bandleden, bestaande uit een gitarist, percussionist en bassist.

Marysa en Wim zijn zo op elkaar ingespeeld, dat weinig woorden genoeg zijn. Doen wat niet gangbaar is en hun eigen gevoel volgen staat voorop. Nieuwe idee zo eigen mogelijk maken, populair willen zijn zit er niet bij. Je houd ervan of niet, zo simpel is het bij deze twee.