Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Mundane

Backstage > Artiesten > Band > Mundane Metal

Mundane is een 6-mans metalcore formatie uit Friesland en is ontstaan in het voorjaar van 2008. Het Engelse woord Mundane heeft tal van betekenissen, die elkaar in zekere zin tegenspreken. De bandnaam is echter tot stand gekomen met het idee iets nieuws te willen brengen. E van de vertalingen is namelijk buitenaards, ofwel, niet van deze wereld. De band maakt niet de meest rechttoe-rechtaan metalcore. De muziekstijl is ontstaan door de verschillende interesses en achtergronden van de muzikanten tot n geheel te brengen. Alle muziekinvloeden brengt de metalcore van Mundane tot een nieuwe dimensie. De band staat namelijk bekend om melodieus opzwepende metalriffs afgewisseld met diepe zware breakdowns. De bij vlagen smerig pompende muziekstukken worden afgemaakt met een interessante wisselwerking van de twee schreeuwende frontmannen. De toeschouwers worden keer op keer getrakteerd op een strakke, energieke show die ervoor zorgt dat de bezoekers in beweging komen.

In de zomer van 2010 is er in de studio van Double Impact Productions een selftitled EP opgenomen die vier nummers bevat. De debuut EP is als Digipak uitgebracht en is zowel tijdens shows als op internet te verkrijgen. De teksten van de band gaan veelal over de misstanden in de wereld. Met een kritische kijk op het blindeloos volgen van de prominenten binnen de maatschappij wordt aangegeven dat mensen meer van hun eigen kracht uit moeten gaan in plaats van te kijken hoe anderen het doen.

De energieke nummers van Mundane worden bevloed door bands als August Burns Red, Parkway Drive en Unearth. De band heeft onder andere het podium gedeeld met: Pro-pain, Sworn Enemy, Vera Cruz, TRC & Vanna. Daarnaast heeft Mundane een aantal zeer positieve recensies gekregen en heeft het in de halve finale van de Kleine Prijs van Friesland (2009) de publieksprijs mogen ontvangen.

Eind 2011 heeft de band deelgenomen aan een bandbattle van bookingskantoor Crawl Back Bookings, en heeft deze door middel van het spelen van twee shows met succes afgesloten. Mundane is glansrijk de pre-round doorgekomen en heeft ook de concurrentie in de finale achter zich gelaten. Hierdoor werden de bookingen van Mundane een jaar lang door Crawl Back gerealiseerd.

Na een korte afwezigheid op de bne begin 2013 zitten de heren vol energie om hun nieuwe tracks aan de man te brengen. In het najaar van 2013 zal Mundane een cross Europe Tour doen ter promotie van het nieuwe album Well Be Millions. Het nieuwe album is wederom op Digipak uitgebracht en zal verschijnen op woensdag 25 september.

Mundane bestaat uit: Chiel Mulder - Vocals Steven Tolsma - Vocals Frank Rollingswier - Guitar Simon Klinkenberg - Guitar Berend Krooshof - Bass Rick Ten - Drums

Contact: Email: mundaneband@gmail.com

Mundane, twee screamende, zingende, gruntende frontmannen jagen de toeschouwers op met hun aanstekelijke wisselwerking. Daaronder een laag moderne, bij vlagen melodieuze, hakkende metal zoals we die kennen van o.a. Parkway Drive (3voor12)

Het gebruik van twee zangers werkt (extra) opzwepend, en dat is precies wat een band als Mundane op het podium goed doet uitkomen. Samen met de uitermate energieke hardcore attitude knalt de muziek behoorlijk fel uit de speakers (WingsOfDeath.net, Mundane EP Review)