Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Nicsz

Backstage > Artiesten > Band > Nicsz Indie / Pop / Rock

Een eigenzinnige mix van melodieuze en soms in hoog tempo gespeelde poprock nummers met punk en funk invloeden, dat is de muziek van Nicsz. Mooi opgebouwde liedjes, lekker gitaarwerk, meerstemmige zang en vooral speelplezier zijn de pijlers van deze Friese band.

Op 9 mei 2014 presenteerden de jonge rockers hun debuutalbum in Poppodium Het Bolwerk in Sneek. Sinds de release van demo EP Free begin 2013 zijn Klaas, Sjoerd, Willem en Sytse druk geweest met het schrijven van nieuw materiaal en het verbeteren van bestaande liedjes. Een groot deel van deze nummers is vastgelegd met Sytze Verbeek in de Atrium studio in Sneek. Twee van de nieuwe nummers werden opgenomen met producer Freek van der Heide, bekend van o.a. Brkenbauer en Mundo Park. Het eindresultaat mag er zijn, een album vol pakkende pop-rock nummers met aanstekelijke hooks en een rauw randje.

Nicsz bestaat inmiddels zo'n vier jaar en in die tijd is de band uitgegroeid van beginnende coverband tot een volwaardige rockband met meer dan honderd optredens op de teller. Lekker rocken, plezier maken en vooral veel spelen is het credo van de vier bandleden. Naast eigen optredens stonden ze in het voorprogramma van Krystl, Lucas Hamming, Case Mayfield en Blaas of Glory en waren ze te gast bij 3FM en Omrop Frysl.

Tsja, en dan de naam...tijdens een jamsessie in De Bolder op Vlieland speelden Klaas en Willem samen met een vriend uit Spanje. Hij kwam met het idee om de band Nicsz te noemen en de jongens besloten die naam te houden. Een naam die garant staat voor enige hilariteit, maar inmiddels een begrip is in Friesland en wie weet binnenkort ook daarbuiten.

Nicsz beschikt over een gevarieerd arsenaal aan pakkende powerpopsongs. Met een zanger die zn publiek goed weet te bespelen en een gitarist die met gemak enkele klassieke riffs uit zijn gitaar tovert, is Nicsz een veelbelovende band. (3voor12)

Lekkere hippe, frisse sound, solo gitaar zr volwassen, bas superstrak in combi met drums, dijk van een stem, mooie tweede stemmen, wat een arrangementen en wat een sound! (Kleine Prijs van Frysl)

Jong, enthousiast, een zeer goede instrumentbeheersing, goede ritmesecties en de vraag om alsjeblieft nooit te stoppen! (Troanies Rockbattle)

Nicsz is: Sytse de Witte zang/gitaar Klaas Zijlstra gitaar/zang Willem Zijlstra bas/zang Sjoerd de Vries drums/zang