Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

NiekMaistro

Backstage > Artiesten > Hip Hop > NiekMaistro Hip Hop / Singer-songwriter

NiekMaistro

"I want to run. I want to hide. I want to tear down the walls that hold me inside. I want to reach out and touch the plains, where the streets have no names." - Paul David Hewson (Bono)

Life is a process of discovery, and some of the greatest battles that you and I will ever fight are the ones that are fought in the battlefields of our minds. Get a dream and a vision for your life. Set a goal. With those in your hands your greatness will be drawn out from the very innermost parts of your being.

De wijsheid van Bono inspireert niet alleen de wereldbevolking, maar ook NiekMaistro...

Niek is een rustige jongen die geboren is op 10 November 1994 in Franeker, dat ligt in het Noordwesten van Friesland. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel dingen mee gemaakt, goede slechte.

Hij begon op zeer jonge leeftijd met het schrijven van gedichten, maar toen hij eenmaal de baard in de keel kreeg, begon hij zijn gedichten op muziek te rappen. Daarnaast ontwikkelde hij ook zijn muzikaliteit en begon met het spelen van nummers op piano en ramde zijn agressie eruit achter het drumstel, dit leidde tot vlotte en mooie ritmes. Het plezier bleef maar groeien en hij begon serieuze teksten te schrijven en een passie voor de rap te ontwikkelen.

Nadat zijn eerste track en clip "Wereldellende" online kwam, ging hij serieus met muziek aan de slag. 2 maanden later, werd hij geselecteerd voor de voorronde van GRAP Most Wanted Amsterdam 2013 en had hij op 5 maart 2013 zijn eerste echte optreden in Winston Kingdom Amsterdam.

Zijn doel is om de feiten uit het leven in muziek te verwerken en om de mensen stil te laten staan en te krijgen bij de gebeurtenissen in de wereld. Zijn idool is Bono, van de wereldberoemde band U2, omdat hij zingt over ht belangrijke dingen en gevoelens van mensen kan bevloeden en veranderen.

Nieks rap naam is NiekMaistro, mede omdat hij door zijn vrienden zo genoemd werd tijdens zijn middelbare schooltijd. Niek weet wel dat het eigenlijk "Maestro" is, maar door die "ai" wil hij zijn naam kenmerkend maken. Verder interesseert hij zich ook in sport, politiek, oorlog, derde wereld hulp, feiten en de waarheid. In zijn tracks hoor je deze onderwerpen dan ook veelvuldig terugkomen ingepakt in een enorme berg emotie.

Hij is pas net begonnen met het rappen van de inmiddels uitgekristalliseerde teksten, en is nog lang niet van plan om hiermee te stoppen. Wie is de Maestro? NiekMaistro

E-mail: niekmaistro0517@gmail.com Tel.: 06-31098423