Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Night Of The Lotuseater

Backstage > Artiesten > Band > Night Of The Lotuseater Indie / Progressive

NIGHT OF THE LOTUSEATER digs up Sonic Oil, while Rocking the Intertidals of the World Heritage Great Barrier Riffs.

Waren het niet de verleidelijke Lotuseters die in Homerus Odyssee de kernploeg van Odysseus verslavende vruchten te eten gaven die hen alles deden vergeten en er voor zorgden dat ze nooit meer huiswaarts wilden keren? Zo is ook de hypnotiserende muziek van NIGHT OF THE LOTUSEATER. Zij vervoeren je door hun voornamelijk instrumentale muziek mee naar een andere zinnenprikkelende wereld waar je eigenlijk de rest van je leven zou willen doorbrengen. Totdat je plots weer ontwaakt en nog in enigszins verdoofde toestand tot de conclusie komt dat NIGHT OF THE LOTUSEATER het pand al weer lang heeft verlaten. Na deze trip zal je nooit meer de zelfde zijn!

Met hun roots in de Wden, Friesland, hebben ze hun paden richting het midden van het land naar Amersfoort laten meanderen, alwaar ze opereren vanuit hun eigen oude spoorweg brandweerkazerne uit 1904.

Na hun eerste optreden in 2000 in het voorprogramma van Meindert Talma & The Negroes, vervolgens een derde plek te hebben bemachtigd in de finale van de Kleine Prijs van Sneek en talloze noordelijke live omzwervingen, zijn ze na een hiatus van een aantal jaar een doorstart begonnen in 2012.

Het mogen verzorgen van het voorprogramma van o.a. Drive Like Maria , het Into the Void festival en Monomyth hebben de heren een goeie live reputatie doen opleveren. Het voorjaar van 2014 zal in het teken staan van hun eerste EP release, na reeds twee videoclips te hebben uitgebracht, 'Dublin' en 'Stockholm'.