Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Pi.

Backstage > Artiesten > Singer-songwriter > Pi. Indie / Pop / Singer-songwriter

De muziek die Tryntsje Veenstra uit Leeuwarden onder de noemer Pi maakt kan misschien wel het omschreven worden als ontroerende pianopop met diepzinnige teksten over het leven en de liefde.

Na een lange periode van afwezigheid in de Friese muzieksce laat de zangeres met loepzuivere dit jaar weer van zich horen. Vol frisse moed en nieuwe inspiratie werkte Pi de afgelopen tijd aan een come-back met nieuw materiaal. ,,Muziek maken zit er gewoon in.'', zegt de zangeres die zichzelf piano begeleidt.

Op jonge leeftijd kreeg zij de muziek al mee van haar muzikale ouders. Won ze de finale van de Friese en mocht als voorprogramma van de internationale ster Fish spelen. In die jaren werd de basis gelegd voor haar eigen muzikaliteit. En schreef de jonge Friese al mooie luisterliedjes over de om haar heen.

Het moederschap en een intense relatie zorgden ervoor dat Pi een tijd lang haar grote liefde muziek liet voor wat het was. Maar het einde van die lange relatie was tevens het begin van haar muzikale come-back. Met liefdesverdriet als inspiratiebron begon Pi weer met het schrijven van liedjes en begeleidde ze zichzelf op piano.

In het voorjaar van 2011 toog de muzikante met een nieuw oevre aan mooie luisterliedjes naar de nieuwe muziekstudio Key Productions in Akkrum om een aantal nummers op te nemen al preproductie voor een nieuwe EP. Met als resultaat een aantal singer-songwriterpareltjes waaruit ontzettend veel hoop spreekt.

Naast de liefde is een betere wereld ook een inspiratiebron voor het schrijven van nieuw materiaal. Vroeger al schreef Pi protestsongs voor het milieu. Tegenwoordig zijn haar songs genuanceerder en iets meer spiritueel. Aan de basis is weinig veranderd. Pi vindt het belangrijk dat we zuinig zijn op elkaar en op onze aarde.

Muzikale voorbeelden waarmee Pi vergeleken kan worden zijn zangeressen als Jewel, Beth Hart, Tori Amos en Loreena McKennitt. Ook een artiest als Sting zorgt bij Pi voor veel muzikale inspiratie. Toch wil deze Friese singer-songwriter vooral een eigen geluid laten horen en probeert zij in haar nieuwe muziek vooral een eigen stijl te ontwikkelen.