Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Progress

Backstage > Artiesten > Band > Progress Blues / Cover

Zaterdag 2 februari 2013 spelen we op 'Aaipop der op '. De setlist bestaat dan uit Fryske (eigen) nummers. De winnaar van deze voorronde mag een optreden verzorgen op Aaipop 2013 op 1 april. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur in 'it Badh' in de Westereen. ______________________________________________________

Begin 2007 kwamen enkele startende muzikanten met elkaar in aanraking en vormden de band Progress. De stuwende factor hierachter was Roman Jaworski, de gitaarleraar van muziekschool Opus3. De mannen van het eerste uur waren Bert Jeeninga, Louwrens Hacquebord, Ger Wiersma en Onno Loonstra.

Later in 2007 kwam Tryntsje Rekker als zangeres de band versterken. In 2010 kwam Henderikus Lalkens er bij en heeft Ger Wiersma Progress verlaten.

In het voorjaar van 2012 is er een demo-cd opgenomen bij studio Sing Sing te Metslawier. Hierop staat ook "De doutzenblues", het enige eigen nummer tot dan toe. Eind 2012 is Tryntsje Rekker gestopt bij de band.

Progress gaat vanaf december 2012 verder als een 4-mans formatie: bassist Bert Jeeninga, drummer Louwrens Hacquebord, saxofonist Henderikus Lalkens en zanger/gitarist Onno Loonstra.

Ons repertoire is te omschrijven als "Classic Rock". Een brede mix van rustige ballads tot stevige, dansbare rock. Nummers uit de periode van 1960 tot nu. Bekend en minder bekend, maar altijd herkenbaar en toegankelijk. Voornamelijk Engelstalig en hier en daar ook vertaald in het Fries. Onze volledige repetoire vindt u op onze website www.progressdeband.nl

Live-muziek op uw feest, in uw cafof bij een ander evenement? U zult geen spijt krijgen als u Progress boekt! Wij hebben een eigen geluidsinstallatie en kunnen desgewenst ook de rest van de avond of middag de muziek voor u verzorgen.