Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Rich

Backstage > Artiesten > Hip Hop > Rich Hip Hop

Richard oftewel Rich is een uit Leeuwarden afkomstige rapper. Al op jonge leeftijd ontdekte Rich in de platenbak van zijn broer rapmuziek. Namen als Mobb Deep, Tupac, Wutang-Clan & Biggie kwamen voorbij en zorgden ervoor dat ook Rich verslaafd raakte aan het fenomeen hiphop.

Als 14 jarige jongen gaf Rich zich op voor rap-battles om zo het wereldje van rap te kunnen ontdekken. Tijdens de battles ontmoette hij een andere rapper genaamd Daniel Kolk. Al snel klikte het tussen de twee, en niet veel later was er een nieuwe hiphopformatie geboren genaamd RSF.

Op een koud zolderkamertje in Britsum werd de een na de andere track opgenomen en uitgebracht en niet veel later tekenden de twee heren een platencontract. Dit bracht ze in voorprogramma's van onder andere Lange Frans, The Opposites, Opgezwolle en Typhoon.

Na een volgens 3voor12 ''Sterke debuutplaat'' in 2006 werd het stil rond RSF en besloten ze beide iets anders te gaan doen. Om vervolgens in 2015 een comeback te maken op het Freeze Festival. Hier bleef het ook bij. Wellicht zijn ze in de toekomst nog van plan om nieuw materiaal uit te brengen, maar voorlopig ligt er nog niks nieuws op de plank.

Wel is Rich sinds kort begonnen aan een soloproject, waarin hij samenwerkt met verschillende producers van Friese bodem. Momenteel zijn er al 3 nieuwe solotracks en een videoclip uitgebracht en zal hij de komende tijd hard werken aan zijn eerste solo EP.