Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

So-Lo

Backstage > Artiesten > Hip Hop > So-Lo Hip Hop

So-Lo ook wel bekend als "De multifunctionele rapper" is een 25 jarige talentvolle rapper/singer-songwriter en producer. Hij is geboren en getogen in Yerevan, het hart van Armeni waar hij het grootste deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Vanaf zijn derde jaar werd hij verliefd op muziek toen hij voor zijn verjaardag een keyboard kreeg. Sindsdien zijn So-Lo en muziek een onafscheidelijk duo.

Op zijn 14de verhuist hij naar Nederland en maakt als een vluchteling heel veel dingen mee. In het AZC, waar hij jarenlang moet blijven, hoort hij toevallig een nummer van Tupac, hierdoor is zijn liefde voor hiphop is geboren.

In 2000 brengt het lot So-Lo naar Heerenveen waar hij tot op heden woonachtig is. In dit stadje leert hij zijn grote liefde kennen. Omdat hij zijn gevoelens nog niet kan uiten voor dat beeldschone meisje, vindt hij daar een andere manier voor; namelijk door een tekst te schrijven. De tekst wordt goed en So-Lo maakt zijn eerste beat op Hiphop Ejay, zijn eerste track "Am in Luv" is een feit. Inmiddels is So-Lo getrouwd met zijn grote liefde.

Na vele positieve reacties gaat So-Lo zich nog meer verdiepen in muziek. Zijn volgende track "Sgijt" komt uit, het wordt een succesje en de inmiddels opgerichte groep Young Refug'Z krijgt hierdoor de nodige aandacht.

Na een tijdje muziek te hebben gemaakt met zijn groep besluit So-Lo om alleen verder te gaan en zo een serieuze carrie op te gaan bouwen als een solo artiest.

De songs worden kwalitatief steeds beter en beter, na het maken van het lied Kinderen in Nood mag hij een reis maken van Plan Nederland naar Soedan om daar de videoclip en een documentaire op te nemen. De documentaire War Zone word op Nederland 2 uitgezonden en word door honderden duizend views heel goed bekeken.

So-Lo studeert voor producer/sounddesigner aan Pop en Media in Leeuwarden maar zijn droom is een eigen studio beginnen en zijn dagelijkse brood te verdienen met het maken van muziek.