Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Stefan Sloot

Backstage > Vormgevers > Grafisch ontwerper > Stefan Sloot Studio Captain

Stefan Sloot, zoon van Henk en Alie Sloot, werd 25 jaar geleden geworpen in het pittoreske Oosterwolde. Als kind staarde hij veel uit het raam en was hij onderdeel van een select gezelschap Lion King-imitators. Stefan vertolkte doorgaans de rol van Zazoe, de verstandige roodsnaveltok die op het recalcitrante baby-leeuwtje Simba moest passen.

Tegen zijn adolescentie had Stefan daar genoeg van; die verdomde baby-leeuw moest het maar uitzoeken, want hij begon aan de opleiding Grafimedia te Drachten. Aldaar was hij een ster-leerling die in het laatste jaar al kon starten met een nieuwe opleiding de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden. Daar zou hij vormgeven. En niet zo'n beetje ook.

In 2010 ging Stefan als zelfstandig vormgever aan de slag onder de naam Studio Captain. De Captain is specialist op het gebied van grafisch ontwerp en collages. Hij werkt vooral met potlood, pen, stift, papegaai, scanner, printer en computer; een mix van digitaal en analoog die garant staat voor een verrassend en authentiek eindresultaat.

Studio Captain heeft in het verleden opdrachten uitgevoerd voor o.a.:

- Vera - Club For the International Underground - Podium Asteriks - Festival Welcome to The Vilage - New Women - Academie voor Popcultuur - Festival Kluts - Freesonica 2012 - Friesland Pop Spread