Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Superbug

Backstage > Artiesten > Band > Superbug Metal

Superbug is een van oorsprong Friese band. De leden van de eerste bezetting zijn: Menno Elzinga (Drachten), Jan Siebe Veenstra (Drachten), Henk de Graaf (Leeuwarden) en Durk de Haan (Sneek). De muzikale invloeden van de band komen van hardrockbands uit de jaren 70 en 80. De muziek heeft een pakkend karakter met melodieuze vocalen, gedragen door een supervette stuwende bandsound.

De band heeft met meerdere nationale en internationale “grootheden” het podium gedeeld: o..a. Saxon (UK), Action in DC, Peter Pan Speedrock, Spoiler, Take it for Granted, Los Natas (Argentinië), Mother’s Finest (US), Astrosoniq, Jovink e/d Voederbietels, etc.

De eerste CD die in juli 2002 is verschenen, heeft zeker bijgedragen aan de grote golf van positieve publiciteit. De recensies in de Aardschok, Rocktribune & Headache logen er niet om (resp. 7,8 / 7,9 / 8!). Ook het e-zine Lords of Metal was aangenaam verrast en heeft naast een goede recensie (een 8!) ook nog een live-recensie en een groot interview op internet gepubliceerd. Ook het interview in de Rocktribune (Live from Ibiza) deed de nodige stof opwaaien. De band deed ter promotie van het “Don’t Let The Bad Bugz Bite”-album diverse locale radio-interviews en optredens (akoestisch) door het hele land en werd in die tijd veelvuldig gedraaid op Kink FM. Dit alles heeft o.a. geresulteerd in een langdurige vermelding in de Lowlands TOP25 vanaf juli 2002 tot aan maart 2003 met als hoogste notering nr. 2! (De nr. 3 notering in de lijst is geplaatst in het februari nummer van muziek blad “de Fret”.)

De band is begin 2004 een andere studio ingedoken en nam twee nieuwe songs op. Qua geluid en productie een grote stap voorwaarts. Superbug werd gevraagd een nummer aan te dragen voor de Sampler-CD van de mei uitgave van het rock magazine Rock Tribune. Het nummer “Electrified” van de promo staat samen met nieuwe songs van o.a. Slipknot en Killswitch Engaged op deze sampler, waarvan een oplage van rond de 12.000 is uitgegeven. Superbug krijgt extra aandacht door op deze schijf als enigste “unsigned” band te worden vermeld. De band heeft hierdoor veel airplay en media aandacht gekregen.

In 2009 werd het album Superbug II opgenomen in de Mastersound studio in Eelde met producer Niels Lingbeek. In 2010 kwam het album uit via PMM records en kreeg wederom behoorlijk goede rencenties in alle muziek-en rock magazines. Helaas gaf in 2012 de band het nieuws voorlopig te stoppen, echter is de band nooit echt uit elkaar gegaan en lijkt er weer leven in te zitten. Met nieuwe drummer JD Draaisma willen de oude bandleden Menno, Henk en JS weer de studio in en weer liveopdtreden te geven. We wachten af.