Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Tammy

Backstage > Artiesten > Singer-songwriter > Tammy Cover / Pop / Singer-songwriter

Tammy is de 26-jarige Tammy Rompas, die je misschien kent van akoestische duo High Young Fu of indie/folk band Wood & the Healers. Geboren en getogen in Zwolle maar nu woont ze in Leeuwarden omdat ze daar Muziek studeert aan de Academie voor Popcultuur. Op die plek is ze een ware multi-instrumentalist geworden. Ze is begonnen in 1996 met een snare-drum, maar tegenwoordig speelt ze drums, gitaar, basgitaar, piano en zingt ze. Voor haar debuut single besloot ze alle partijen te componeren/arrangeren en in te spelen.Grote voorbeelden vond zij in Jett Rebel, Lenny Kravitz en Stevie Wonder die dit ook allemaal doen.

De debuut single 'Where To Go' is geschreven tijdens een vakantie in Spanje een paar jaar eerder. In de vakantie is er een soort rust moment voor iedereen. Dat onbezorgde en vrije komt dan naar boven. Tijdens het reizen kun je soms reizen om het reizen. Je rijdt maar je weet niet waar heen en dat maakt ook niet uit want er is geen eindbestemming. In de videoclip komen al deze elementen terug. De video is een combinatie van video en stopmotion waarin het gele busje centraal staat. Het is een ultiem zomernummer: catchy, meezingbaar, onbezorgd en vrolijk.

De single 'Where To Go' vind je op: Spotify: http://spoti.fi/1qRnAhL iTunes: http://bit.ly/1xLP0X0 Soundcloud: http://bit.ly/1jb7kFL YouTube: http://youtu.be/LAhOzVJ08zo