Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

The Mudbirds

Backstage > Artiesten > Band > The Mudbirds Blues

The Mudbirds Slick Blues. Alan Laws (UK/NL) en RenTweehuysen (NL) delen een passie voor de blues. The Mudbirds vermengen traditionele, akoestische muziek met modernere harmonie en verrassende ritmes. De combinatie van harmonica en dobro is er een die de meeste mensen niet vaak horen. Hun eerst cd Slick Blues is met veel lof onthaald. Als winnaars van the Dutch Blues Challenge in 2011 (solo/duos) vertegenwoordigden The Mudbirds Nederland tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in 2012.

Alan Laws is eind jaren 70 begonnen als 'busker' (straat muzikant) in de Londense metro. In Engeland werd hij bekend als een virtuoze 'Blues Harp' speler. Zijn harmonicastijl combineert techniek met aangrijpende krachtige, maar ook subtiele tonen. RenTweehuysen is n van de weinige slide spelers in Nederland die blues speelt op de dobro. Met de lonesome sound van dit instrument geeft hij op een persoonlijke en uiterst dynamische wijze kleur aan de muziek.

Alan Laws akoestisch gitaar, zang, blues harp RenTweehuysen dobro, weissenborn, akoestisch lap steel gitaar (themudbirds.com).