Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Marcel Smit ‘solo’ @ De Wier

Troubadour Marcel Smit, geboren in juni 1977, groeide op in het roemruchte dorp Zwaagwesteinde, “Hikke en Teen yn ‘e Westereen!”.

In 2001 kocht hij zijn eerste gitaar, nou ja kocht…? Hij betaalde hem met Airmiles die hij spaarde met het tanken. Deze Spaanse gitaar werd al binnen drie weken in de kast gezet, hij kreeg de smaak te pakken en er moest maar direct een “Western gitaar” komen die hij uitzocht na er alleen een D-akkoord op te hebben gespeeld, “doch dizze mar…”, meer kon hij nog niet.
Op zijn vrijgezellenfeest in 2007 werd Marcel door zijn vrienden meegenomen naar een studio om daar een paar nummers in te zingen met een geluidsband. Nadien werd besloten dit nog eens dunnetjes over te doen maar dan alleen met gitaar.
In de herfst van 2007 nam Marcel zijn eerste demo-cd op. Op deze cd staan negen liedjes, acht nederpop covers en één eigen nummer: “Goudsjeblom”.

Dit nummer bleek een “boppeslach”: het werd gedraaid bij Omrop Fryslân en dat gaf Marcel vleugels. Zijn eerder geschreven teksten werden uit de kast gehaald, nieuwe liedjes volgden en daar, in 2008, verscheen zijn eerste singel “Lyts Famke”.
Ook deze werd vaak gedraaid en zo begon hij wat meer op te treden met eigen Friestalig repertoire. In 2010 kwam de singel “De kop der foar!” uit en in mei 2011 het eerste complete geheel friestalige album “Muzyk”.
Vanaf 2012 schrijft Marcel alles zelf, zowel teksten als muziek en gaat hij naast zijn solo optredens steeds vaker op pad met zijn inmiddels vaste band “De Hiele Hannel”.
Op dit moment toert Marcel ook met Gurbe Douwstra en Piter Wilkens met het bijzondere muziekprogramma “Frisicana”. De succesvolle try-out hiervan vond plaats in dit huiskamertheatertje De Wier in september vorig jaar.

De nieuwste videoclip “Leafde & Whiskey” leverde deze bijzondere troubadour recentelijk de Klipkar Award op, uitgereikt tijdens de Friese Pop Awards avond in De neushoorn in Leeuwarden.

Op dit moment is hij druk bezig met alle voorbereidingen voor het uitbrengen van zijn nieuwe CD die in het voorjaar van 2019 gaat uitkomen.

Deze avond @ De Wier put Marcel uit zijn brede repertoire maar dat er ook een aantal nieuwe liedjes zullen worden gespeeld is wel zeker…!

Aanvang: 20.30 uur
Deur open: 20.00 uur
Entree: €12,50,- p.p.


Toegang alleen na aanmelding via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via 06-54763154

Foto door: Majella Geerdink

10 februari 2018

Locatie:
De Wier

Plaats:
Koarnjum

Datum:
zaterdag 10 februari 2018

Aanvang:
21:00

Entree:
€12,50