Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Talentstage

ALGEMEEN

Het Talentstage project en ook de talentenprogrammering zijn opgestart voor de ontwikkeling van Fries poptalent. De Talentstage wordt neergezet op plaatsen waar er aandacht kan zijn voor popcultuur. Hiermee richt Friesland Pop zich vooral op festivals en middelbare scholen.

Stichting Friesland Pop heeft talentontwikkeling als haar belangrijkste doelstellinTalentstageg. Deze doelstelling wordt  op verschillende manieren bereikt. Friesland Pop is bijvoorbeeld: kennis- en adviescentrum, projectinitiator en uitgever. De stichting houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen en promoten van Friese bands/acts. Het promoten van de bands voltrekt zich op verschillende manieren. Een terugkomend element dat hierbij niet mag ontbreken is het bieden van een podium voor deze acts. Optreden is namelijk dé manier voor acts om zich verder te ontwikkelen en beter te worden. Talenten die meededen aan de Kleine Prijs van Fryslân, maar ook winnaars van Liet en de Friese voorronde van de Kunstbende komen voor programmering op een Talentstage in aanmerking.

TALENTSTAGE @ SCHOOL
 
Friesland Pop richt zich met het Talentstage project ook op middelbare scholen. Popcultuur leeft enorm onder de jongeren. Vandaar dat een concert/showcase op school heel wat los maakt. De zintuigelijke beleving en de ervaring is zowel voor band als publiek een ontspannen/inspirerende ervaring.

Scholen die al een Talentstage organiseerden: Marne College Bolsward, Lauwers College Buitenpost, Maritieme Academie Harlingen, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Linde College Wolvega en OSG Sevenwolden Heerenveen.

TALENTSTAGE @ FESTIVALSTalentstage 2

Om het Fries talent nog meer onder de aandacht te brengen hebben wij ook talentstages  op Festivals. Zoals onder andere op het Befrijdingsfestival. Door middel van een goede profilering van het podium willen wij de juiste aandacht creëren die het talent uit Friesland verdient.

Festivals die al een Talentstage hadden: Op 'e Sjouwer Joure, Befrijdingsfestival Fryslân, Noordelijk Film Festival Leeuwarden, Fries Straatfestival, Fe(R)stival Leeuwarden, Mash My Bits Up, Dokk'em Open Air, Pinksterrock Wolvega, Simmer Yn De Zuidlanden, Dencity Drachten en de Frisian Hardcore Meeting in Sneek.

TALENTPROGRAMMERING

Ook onderdeel van dit project is Talentprogrammering. Hierbij heeft Friesland Pop de mogelijkheid om bij een festival enkele talentvolle Friese bands te programmeren. Hierin werkte Friesland Pop al samen met Eurosonic, MadNes Festival en het Oerol festival op Terschelling.