Profiel aanmakenWachtwoord vergeten?

Stem op de Friese Popawards Publieksprijs

Je stem breng je hieronder uit. Dat doe je door middel van je Facebook account (Dit is enkel om je stem te registreren, je persoonlijke gegevens zullen niet worden opgeslagen). Stemmen kan tot vrijdag 14 december 00.00 uur!

  


Stap 1: Kies je favoriet

 • 3VOOR12 Friesland

  3VOOR12 Friesland richt zich als lokaalafdeling van 3VOOR12 geheel op de Friese popscene. 3 voor 12 is een mediaplatform van de VPRO. Naast live recensies, albumrecensies en interviews die te lezen zijn via hun website en social media karnalen, willen zij de Friese artiesten, festivals en projecten middels de twee uur durende wekelijkse radioprogramma bij omroep LEO belichten. De missie van 3VOOR12/Friesland Radio is zo uitgebreid mogelijk de Friese alternatieve muziekscene aan de luisteraar presenteren. Dit geschiedt door het draaien van relevante nieuwe muziek, afgewisseld met klassiekers van Friese bodem. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan optredens op de Friese poppodia, de invulling van festivals en komen onder meer muzikanten en bijvoorbeeld programmeurs aan het woord.

  Meer informatie

 • 8501indie

  Stichting 8501INDIE heeft als doel het stimuleren en bevorderen van de popmuziek en popcultuur in Joure en omstreken en alles wat hiermee rechtstreeks of zijdelings verband houdt. Er is tevens een muziekschool, opnamestudio en een ruimte waar videoclips worden gemaakt.

  Meer informatie

 • Baldrs Draumar

  Baldrs Draumar is een Friese band die sinds 2009 over de podia raast om haar epische en vurige Folkmetal te promoten. Nadat in 2011 het eerste full-length album “Forfedres Fortellinger” uitkwam besloot de band zich te gaan focussen op de eigen Friese wortels en taal. Een kleine verandering in line-up, performance en muziekstijl resulteerde er in dat de band een van de bruutste Folkmetal bands uit de verre omgeving werd.

  Meer informatie

 • Heksenhamer collectief

  Heksenhamer is een kunst- en muziekcollectief uit Noord-Nederland. De vier bonkige makers scheppen met voorstellingen, optredens, verhalen en performances een eigen universum. Deze wereld hangt aan elkaar van magie, zwarte humor en een beetje gevaar. Het sobere dorpsleven, wat vaak als inspiratiebron gebruikt wordt, krijgt kleur door verhalen die absurd en magisch lijken, maar vaak dichter bij de realiteit staan dan in een eerste ontmoeting het geval lijkt. Heksenhamer maakte onder andere op Oerol, Zwarte Cross, Welcome to the Village, Explore The North, De Nacht van Kunst & Wetenschap, Incubate, in Vera, Podium Asteriks, Stadsschouwburg de Harmonie, en met Tryater, de PeerGrouP en de Popfabryk.

  Meer informatie

 • Maurice de Jong

  Maurice de Jong begon in 1988 met bands op te treden, van wie de meesten waren beïnvloed door black metal, death metal en doom metal. Begin jaren negentig trad hij op met Cauteror en Soulwound, die lange nummers uitvoerden die de nadruk legden op een deprimerende sfeer, eigenschappen die de Jong later zou opnemen in zijn solowerk. Hij begon zijn eigen soloproject in 1993, genaamd Astral. Op dit moment is hij actief met Gnaw their Tongue waarbij hij ook op tour is gegaan en daarnaast doet hij ook nog veel andere projecten wat teveel om op te noemen is. Hij blijft het liefst anoniem en maakt vooral veel van zijn muziek thuis in zijn studio. (https://www.lc.nl/cultuur/Maurice-de-Jong-maakt-hele-nare-muziek-en-is-toch-veelgevraagd-22124285.html https://en.wikipedia.org/wiki/Maurice_de_Jong)

  Meer informatie

 • NEO (Never Ending Orchestra)

  NEO (Never Ending Orchestra) vormde het afgelopen jaar het gezicht van de Friese muzykmienskip. Met de programmering van talloze muzikanten in de binnenstad van Leeuwarden en op verschillenden wijkfeesten, concerten voor bewoners van verzorgingstehuizen in Friesland, MusicLabs voor jong talent verspreid over de provincie en eigen producties zoals Silent at Zaailand met WIEBE en de opera Samson et Dalila.

  Meer informatie

 • Podium Asteriks

  Podium Asteriks: hét eigenwijze en onafhankelijke podium van Noord-Nederland. In de voormalige gevangenis de Blokhuispoort organiseerde de club ruim 400 shows. Vanuit Asteriks zijn verschillende toffe dingen ontstaan, waaronder Welcome to The Village, Into the Grave en de Stadsoase. En da's bijzonder, want iedereen bij Asteriks werkt daar als vrijwilliger.

  Meer informatie

 • Psy-fi

  Psy-fi, is een festival die plaatsvindt bij de Groene Ster. Psy-Fi is het grootste internationale festival in Nederland waar elk jaar meer dan 100 nationaliteiten op af komen. Psy-fi is een psychedelisch muziek- en kunstfestival in Nederland, gecreëerd door passie, liefde en eenheid. Psy-Fi-festival gaat over veel meer dan alleen muziek. Het gaat over het verbinden van mensen van over de hele wereld. Ongeacht geslacht, ras, religie of kleur komen we samen als één.

  Meer informatie

 • Rollàn

  Rollàn is een jonge en gepassioneerde artiest met Congolese roots. Zijn moeder is geboren in Congo, maar voedde hem op in Leeuwarden tussen alle verschillende nationaliteiten die Nederland rijk is. Hij en z’n vrienden leerden hierdoor vanzelfsprekend elkaars talen en gebruiken. Deze basis zorgde voor Franse, Engelse, Lingalese en Nederlandse invloeden in de muziek van Rollàn. De diversiteit van zijn muziek zit hem voor Rollàn ook in de diverse muzikale invloeden. Van EDM tot pop, hiphop tot dancehall. De afgelopen tijd werkte Rollàn onder meer met Zack INK, deed een goed bekeken sessie bij 101Barz en legde de laatste hand aan zijn EP.

  Meer informatie

 • Stadsoase

  Sinds 2018 ontstaan. Het is een binnentuin bij het Aegon gebouw om lekker te genieten van de muziek en om lekker te feesten. Ze organiseren meerdere evenementen zoals de biergarten waar je lekker kan genieten van je drankje onder gelegenheid van muziek.

  Meer informatie


Helaas, stemmen kon tot en met 14 december 00:00